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Frequently Asked Questions (FAQs)

Q1:  If the publication is up-to-date for content, do we re-publish to change signature block and format?

A1:  Yes.

Q2:  When the Policy Brief was one page or less, and needs updating for format, should we do one-page TCFE regulations or pamphlets?

A2:  Yes, if the policy is still required.  Recommend looking for ways to include the policy in related TCFE publications or consolidating where possible.

Q3:  Should we reissue a publication just to change dual columns to one column?

A3:  Dual columns can be changed to single column by highlighting the text, click “columns” under the Format tab, then click “one” and “OK.”

Q4:  What policies will have to be relooked and republished as the results of TIM (Transformation of Installation Management)?

A4:  Upon determining the impact of TIM on your mission, proponents will revise policies accordingly.

Q5:  Why are some publications scheduled for completion in FY03?

A5:  To avoid having to republish within a short time period, proponent is awaiting the impact of TIM or publication of higher headquarters regulations.

Q6:   How do I determine the publication type for re-issuing Policy Briefs?

A6:   Type Pub
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Q7:  What are the formats for the various administrative publications?

A7:  The formats for administrative publications are in TRADOC Reg 25-35; and, they are available online at the below listed web site:


http://www.tradoc.army.mil/tpubs/pdf/regs/r25-35.pdf .

Q8:  Who signs TCFE administration publications?

A8:  Command publications will be authenticated by the Commanding General (CG) or his designated representative, the Chief of Staff.  The Chief of Staff’s signature block will be used on USATCFE administrative publications.

Q9:  With what offices should proponents staff their administrative publications?

A9:  Proponents should staff publications, using TCFE Form 105, with all offices that have an interest in or responsibilities for policies, procedures, and instructions outlined therein.  As a minimum, administrative publications are staffed through the SJA, IG, XO, and Chief of Staff for concurrence and to the CG for approval.  When the Garrison CDR is in the Chain of Command, staff the publication through that office before going to the XO.

Q10:  Will publications be issued in hard copy or in an electronic form?

A10:  The proponent will make this determination based on the target audience.  Electronic publication is preferred.  If the proponents decide to print a publication, they will be responsible for stocking, issuing, and maintaining the stock of the printed publication.

Q11:  What regulation governs the “Policy Memorandum” and when should it be used?

A11:  AR 25-30 (para 3-35) and TRADOC Reg 25-35 (para 4-7).  Use a TCFE Memorandum to publish policy, responsibilities, and administration procedures of a continuing nature that apply only to HQ USATCFE.  Each memorandum is confined to a single subject.

Q12:  Should plans be reissued as a local administrative publication?

A12:  No.  Plans include instructions for contingencies and should be published as a plan (see FM 101-5).

Q13:  When should a TCFE circular be issued?

A13:  Use circulars to publish instructions for one-time actions or general policies that will be in effect for 2 years or less.  Do not use circulars to change information in permanent publications, to publish long-term policies or to prescribe forms or reports that are permanent.

Q14:  How do I decide whether to use formula distribution (A, A1, B, C, etc.) or a special distribution?

A14:  Proponent will determine the appropriate audience and level of command of their publications, which will be stated in the “Applicability” paragraph.  Formula distributions are only used when publication is to be printed and distributed in hard copies.  TCFE Pam 25-31 included information on formula distributions.

Q15.  How do I distribute the publication, in hard copy or electronically?

A15:  The proponent is responsible for distributing the publication.  Distribute electronically to intended audience with access to the DOIM web site; distribute by individual e-mail to those who do not.  Use hard copy distribution as a last resort.

     a.  For hard copy distribution, indicate distribution formula plus any other copies needed and send to the DOIM Mail Management Section, bldg 1321, for distribution.

     b.  For electronic posting, proponent must furnish the DOIM a copy of the publication on diskette or in an e-mail attachment for distribution on the DOIM web page.  Send e-mails to ATZF-IMP-R@eustis.army.mil .

     c.  If the proponent decides to print a publication in hard copy, they will be responsible for stocking, issuing, and maintaining the stock of the printed publication. 

     d.  For hard-copy distribution of memorandums or publications with special distribution, annotate the number of copies on TCFE Form 1014 and send to the Mail Management, Bldg 1321, along with the prescribed number of the publication or memorandum.

Q16:  Are there publications that contain sensitive information that should not be included in an electronic database?

A16:  Yes.  Proponents must make that determination, for example, some publications on mobilization, deployment, and terrorist contingencies may be restrictive.  FOUO publications will not be posted to the DOIM web site.

Q17:  When higher priorities prevent proponent from meeting the ECD, what is the procedure for getting an extension?

A17:  There are no procedures for extensions.  Identify a realistic ECD, based on competing mission requirements.

Q18:  How do I issue policy when the governing AR prohibit supplement without approval and forbid supplement?

A18:  The governing AR contains a supplementation paragraph, usually on the first page, which gives an address for requesting approval to supplement.  A TCFE regulation will not be published to circumvent the supplementation process.

Q19.  Once published electronically, who will ensure that all policies remain current?

A19.  Proponent will make necessary changes, as required.  A publications review is conducted every 18 months.  Proponents must send an informal memorandum or e-mail (ATZF-IMP-R@eustis.army.mil) to DOIM, providing the publication number, title, and effective date to be rescinded.  

Q20:  Who will entertain the comments and suggested improvements received from users?

A20:  The proponent.  A statement to this effect will be included in the Suggested improvements paragraph on the first page of administrative publications.  The statement will read:  “Send comments or suggested improvements on DA Form 2028 to <proponent>, <street address>, Fort Eustis, VA  23604-<zip+4>.

Q21:  Does the command provide in-depth editorial service to the staff?

A21:  Unfortunately, the command is no longer staffed to provide editorial services; however, the DOIM will provide guidance on format, types of administrative publications, will assign publication numbers, post publications to the Web page, and maintain the TCFE Index of Administrative Publications, TCFE Pam 25-30.

Q22.  What method is used to indicate which publications will be superseded, for example a policy brief?

A22:  The publication(s) that will be superseded by a revised publication will be indicated in a footnote on the bottom of the first page of the revised publication.  For example:

______________________

*This regulation supersedes Policy Brief 1-xx, 10 June 1989.

